Rosacea, roodheidRosacea, of roodheid, is een chronische aandoening van de wanden van de haarvaten in het gelaat, waardoor de conditie van de haarvaten verslechterd.

Deze degeneratie van de haarvaten en de bijbehorende ontstekingsreacties hebben een aantal symptomen tot gevolg: 
In het beginstadium is er een altijd aanwezige vurige roodheid (vaak naast de neus) die zich kan uitbreiden tot vurige rode vlekken op de wangen, op het voorhoofd en de kin, al dan niet in combinatie met zichtbare haarvaatjes. In een later stadium kunnen er op acne lijkende 'puistjes' ontstaan.

Deze puistjes bestaan echter niet uit talg, maar uit lymph en moeten dan ook niet op dezelfde manier als acne behandeld worden!

Door de ontstekingsreacties - die kenmerkend zijn voor rosacea - vindt er een algemene verslechtering van het bindweefsel plaats waardoor de huidconditie (weerstand) achteruit gaat en de huid gevoelig(er) wordt en sneller veroudert. De ontstekingsreacties tasten het bindweefsel aan en verminderen de weerstand en elasticiteit, waardoor het verouderingsproces sneller verloopt dan bij een gezonde huid. Het is heel belangrijk dat de behandelingen niet alleen de symptomen zoals roodheid, rode vlekken en bultjes verminderen, maar ook dat de algehele huidconditie wordt geoptimaliseerd om zoveel mogelijk schade te voorkomen.

Door de aantasting van het bindweefsel kunnen zelfs vervormingen ontstaan, een goed bijvoorbeeld is de neus die bobbelig en paars wordt. Dit heeft niets met drank te maken maar is dus een vergevorderd stadium van rosacea.

Wij hebben zeer goede resultaten onze unieke behandelingen, hoewel de conditie (rosacea) uiteraard niet verdwijnt, worden de symptomen veel minder erg: de huid wordt rustiger, minder roodheid, weerbaarder en verminderen of verdwijnen zelfs de bultjes.

Wilt u meer weten? Bel ons voor informatie of een consultafspraak!
S K I N C L I N I C
Schoonheidssalon in Groningen
by Yvonne Austin

Rademarkt 2, Groningen
Telefoon 050 - 31 33 888
info@yvonneaustin.com

ma
di
wo
do
vr
za
zo
gesloten
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
gesloteninformatie
Niets is zo persoonlijk als uw eigen huid en de behandeling daarvan. Daarom geven wij graag antwoord op al uw vragen en informeren wij u graag over alle mogelijkheden!

Bel of mail gerust voor een vrijblijvend advies:

U bevindt zich hier:      home >> huidproblemen >> rosacea roodheid