Couperose en rosacea

imgres.jpgBij couperose is er sprake van rode vlekken, roodheid en/of zichtbare haarvaatjes in het gezicht.
Deze zichtbare vaatjes worden veroorzaakt door een (genetische) zwakte van de wanden van de oppervlakkig gelegen haarvaten.  De haarvaatjes kunnen niet meer goed uitzetten en inkrimpen door verlies aan elasticiteit. Doordat de vaatjes zo oppervlakkig liggen veroorzaken ze roodheid of rode vlekken. Deze oppervlakkige haarvaatjes komen niet alleen voor op het gezicht, maar ook op de benen en zijn effectief te verbeteren d.m.v laser (KTP) en/of IPL.  Afhankelijk van het (bloedvat)probleem wordt er gekozen tussen laser of IPL. Soms zorgt een combinatie voor de beste resultaten.

Couperose is niet hetzelfde als Rosacea. 
Rosacea is een chronische ontsteking van de haarvaten. Hoewel couperose en rosacea in eerste instantie op elkaar kunnen lijken, zijn ze beslist niet hetzelfde en verschillen de behandelmethoden ook.
In eerste instantie is er zowel bij rosacea als bij couperose vrijwel altijd spake van roodheid en rode vlekken, al dan niet in combinatie met zichtbare haarvaatjes. Naast de zichtbare haarvaatjes, treden er  echter bij rosacea ontstekingsreacties op en zijn er bacteriĆ«n aanwezig waardoor er een aftakeling van het onderhuidsbindweefsel optreedt. De wanden van de haarvaatjes worden door de ontstekingsreacties poreus, waardoor deze lymfe kunnen gaan lekken, deze lymfe is verantwoordelijk voor de kenmerkende bultjes. De bultjes en roodheid lijken op puistjes en kunnen gemakkelijk worden verward met acné. Door de ontstekingsreacties, treedt er bovendien sneller huidveroudering op en verslechtert de conditie van de huid in zijn algemeen. Conditionerende Peelings en de juiste huidverzorging zijn dan ook van belang bij het op peil houden van de weerstand van de huid.

Helaas leiden eventuele acné behandelingen/huidverzorgende producten, altijd tot een verslechtering van rosacea. Het is dus heel belangrijk dat rosacea op de juiste manier wordt behandeld.

Bij SkinClinic hebben we heel veel ervaring en zeer goede resultaten betreffende de behandeling van zowel couperose als rosacea.

 Rosacea is en blijft een chronische aandoening waarbij er wel degelijk een goede verbetering mogelijk is, maar er ook sprake kan zijn van een tijdelijke terugval van de huid. Het is van groot belang om de weerstand van de huid zo goed mogelijk te optimaliseren waardoor de schade van de ontstekingsreacties beperkt blijft.

Een combinatie van verschillende behandelingen biedt de beste resultaten, wij adviseren u graag!

Wilt u meer weten? Bel ons gerust voor meer informatie.
S K I N C L I N I C
Schoonheidssalon in Groningen
by Yvonne Austin

Rademarkt 2, Groningen
Telefoon 050 - 31 33 888
info@yvonneaustin.com

ma
di
wo
do
vr
za
zo
gesloten
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
gesloteninformatie
Niets is zo persoonlijk als uw eigen huid en de behandeling daarvan. Daarom geven wij graag antwoord op al uw vragen en informeren wij u graag over alle mogelijkheden!

Bel of mail gerust voor een vrijblijvend advies:

U bevindt zich hier:      home >> huidproblemen >> couperose