Pigmentvlekken

Melasma of Ouderdomsvlekken?

Het is heel belangrijk om allereerst een onderscheid te maken tussen hormonale pigmentatie (melasma) en pigmentvlekken die veroorzaakt worden door huidveroudering (ouderdomsvlekken), om de juiste behandelmethode vast te stellen.

Lentigo of ouderdomsvlekken zijn vaak relatief klein, scherp begrensd en kunnen relatief gemakkelijk worden verbeterd of zelfs verwijderd d.m.v licht: KTP Laser. Deze vlekken worden veroorzaakt door huidveroudering door dagelijkse blootstelling aan UV straling.

PigmentvlekkenMelasma wordt veroorzaakt door hormonen en altijd verergerd door UV- straling. Melasma heeft als voorkeursplekken: de bovenlip, voorhoofd en het gebied rond de ogen en ziet er vaak uit als een masker.

Melasma kan in tegenstelling tot pigmentvlekjes die worden veroorzaakt door huidveroudering of zonneschade,  NIET worden behandeld met Laser of IPL, de juiste peelings geven hierbij de beste resultaten.

De behandeling van Melasma is onvoorspelbaar, hoewel er erg goede resultaten mogelijk zijn, blijft er echter sprake van grote individuele verschillen.

Ervaring, kennis van ingrediƫnten, de huid en het gebruik van de juiste behandeltechnieken is doorslaggevend voor het uiteindelijke resultaat.

Wilt u meer weten? Bel ons gerust voor meer informatie.
S K I N C L I N I C
Schoonheidssalon in Groningen
by Yvonne Austin

Rademarkt 2, Groningen
Telefoon 050 - 31 33 888
info@yvonneaustin.com

ma
di
wo
do
vr
za
zo
gesloten
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
gesloteninformatie
Niets is zo persoonlijk als uw eigen huid en de behandeling daarvan. Daarom geven wij graag antwoord op al uw vragen en informeren wij u graag over alle mogelijkheden!

Bel of mail gerust voor een vrijblijvend advies:

U bevindt zich hier:      home >> huidproblemen >> pigmentvlekken