Peelings (Glycolzuur, Melkzuur, Salicylzuur, Vitamine C, TCA)

Huiddoorsnede

Schematische weergave van de dieptewerking van de verschillende peelvloeistoffen

Een Peeling is een behandeling waardoor het huidoppervlak wordt afgeschilferd en daardoor verdund. Letterlijk betekent het Engelse to peel; afpellen.
Peelvloeistoffen bevatten AHA (alpha hydroxy acids) ook wel fruitzuren genoemd hoewel ze maar weinig met fruit te maken hebben! De meest effectieve AHA’s zijn glycolzuur, salicylzuur en melkzuur.
 

Wat doet een Peeling?


D.m.v een vloeistof/gel worden een aantal laagjes van de epidermis weggehaald door de kitstof tussen de dode huidcellen op te lossen. Hoeveel laagjes hangt af van de soort peel vloeistof, de concentratie en de pH. Er zijn oppervlakkige peels, medium diepe peels en diepe peels.
Wij beperken ons tot de oppervlakkige en medium diepe Peels.
Afhankelijk van het huidprobleem wordt de juiste peelvloeistof gekozen.


 

Behandelindicaties?


Acne, pigmentproblemen, huidveroudering en zonneschade zijn allemaal problemen die door de toepassing van een Peel te verbeteren zijn.


 

Doet het pijn?


Nee, maar de huid ervaart wel een tinteling/branderig gevoel. Hoe lager de pH en hoger de concentratie, des te meer meer deze tinteling wordt ervaren. Peels worden altijd na een bepaalde inwerktijd geneutraliseerd, waardoor de tinteling verdwijnt. Na de behandeling voelt de huid weer normaal.


 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?


Afhankelijk van het te behandelen probleem, minimaal 4 tot maximaal 12 behandelingen in onze schoonheidssalon in kuurverband (1x per week of 1 x per 2 week), daarna zijn onderhoudsbehandelingen 1 x per maand tot 6 weken noodzakelijk.
 


Contra-indicaties?


Roaccutane, retine A zuur, overgevoeligheid voor de peelvloeistof (glycolzuur, melkzuur, salicylzuur), open huid, eczeem.


 

Waarom behandelen bij SkinClinic?


In onze schoonheidssalon hebben wij niet alleen een grondige theoretische kennis van alle AHA’s, maar ook de know how en het inzicht om de juiste peelvloeistof te kiezen bij het te behandelen huidprobleem. Bovendien hebben wij in onze schoonheidssalon in Groningen minimaal 15 jaar dagelijkse, praktische ervaring in het toepassen van de diverse Peelings.Wilt u meer weten? Bel ons gerust voor meer informatie of een afspraak.
S K I N C L I N I C
Schoonheidssalon in Groningen
by Yvonne Austin

Rademarkt 2, Groningen
Telefoon 050 - 31 33 888
info@yvonneaustin.com

ma
di
wo
do
vr
za
zo
gesloten
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
gesloteninformatie
Niets is zo persoonlijk als uw eigen huid en de behandeling daarvan. Daarom geven wij graag antwoord op al uw vragen en informeren wij u graag over alle mogelijkheden!

Bel of mail gerust voor een vrijblijvend advies:

U bevindt zich hier:      home >> behandelingen >> diverse peels