Wat is IPL ontharing?

IPL ontharing in onze schoonheidssalon in Groningen is, in tegenstelling tot scheren, harsen of epileren, een duurzame methode om haargroei tegen te gaan. Dit betekent in de praktijk jarenlang niet meer scheren of harsen na een succesvolle kuur van IPL behandelingen.Wat doet IPL ontharing?

Bij IPL ontharing wordt licht gebruikt om de haar duurzaam te vernietigen. Dit gebeurt doordat het licht wordt opgenomen door de bruine kleurstof in de haar (melanine) en wordt omgezet in warmte zodra het licht in contact komt met deze kleurstof. Hierdoor ontstaat er warmte en wordt de haar uitgeschakeld. Doordat elke haar een levenscyclus heeft die bestaat uit een groei, rust en uitvalfase, zijn er minimaal 8 behandelingen in onze schoonheidssalon in Groningen noodzakelijk voor een langdurig haarvrij resultaat. Haren kunnen alleen in de groeifase worden vernietigd en niet alle haren bevinden zich ten tijde van de behandeling in de juiste fase. Alleen haren die tijdens de behandeling in de groeifase zitten worden vernietigd, alle andere haren komen terug en dienen opnieuw behandeld te worden. Er vindt dus een progressieve haarreductie plaats; na elke behandeling komen er steeds wat minder haren terug.
Doet het pijn?

Nee, de huidsensatie is te vergelijken met een tik van een elastiekje tegen de huid en een gevoel van warmte. Na de behandeling voelt de huid hooguit wat warm.Contra-indicaties?

Tijdens de gehele duur van de behandeling mag de huid absoluut niet zongebruind zijn. Dus geen zonnebank en ook geen gewone zon.
Klanten met epilepsie kunnen niet behandeld worden vanwege het verhoogde risico op een epileptische aanval.
Klanten met diabetes kunnen wel worden behandeld met extra voorzichtigheid vanwege de slechtere wondheling en een verminderde pijngevoeligheid.
Een negroïde huidskleur kan niet worden behandeld.
Blond, grijs en rood haar kunnen niet succesvol worden behandeld.Hoeveel behandelingen?

Minimaal 6, gemiddeld 8 tot 10.
Behandelingen worden met tussenpozen van 6 tot 12 weken gegeven afhankelijk van de te behandelen locatie.

Wilt u meer weten? Bel ons voor meer informatie!S K I N C L I N I C
Schoonheidssalon in Groningen
by Yvonne Austin

Rademarkt 2, Groningen
Telefoon 050 - 31 33 888
info@yvonneaustin.com

ma
di
wo
do
vr
za
zo
gesloten
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
gesloteninformatie
Niets is zo persoonlijk als uw eigen huid en de behandeling daarvan. Daarom geven wij graag antwoord op al uw vragen en informeren wij u graag over alle mogelijkheden!

Bel of mail gerust voor een vrijblijvend advies:

U bevindt zich hier:      home >> behandelingen >> ipl duurzame ontharing