Wat is TCA?

TCA (TriChloorAzijn) is een medium diepe peel, waarbij de hele epidermale laag afschilfert. Er treedt dus na een TCA peel zichtbare vervelling op. Deze epidermale laag moet zich na een TCA peel weer helemaal opnieuw opbouwen en is in deze fase erg kwetsbaar. Het is uiterst belangrijk dat de huid in deze opbouwfase maximaal wordt beschermd met een zonblock en gevoed met de juiste serums en cremes. TCA peelings vinden niet in de zomermaanden plaats vanwege het hoge risico op pigmentverschuivingen (bruine vlekken).

aginskin-b-a.jpgWat doet een TCA peel?

Na een TCA peel treedt er een zichtbare afschilfering van de totale opperhuid op, dit in tegenstelling tot bovenstaande lichte peels, waar er sprake is van voor het oog onzichtbare, (microscopische) afschilfering. U vervelt dus na een TCA peel! Dit proces duurt gemiddeld een week en is redelijk ingrijpend voor de meeste mensen.
In de praktijk betekent dit dat er sprake is van ‘ down time’. U kunt na een TCA peel niet uw dagelijkse werkzaamheden hervatten, maar wij raden u aan een week vrij te nemen zodat de huid kan herstellen.
Behandelindicaties?

Diepere acnelittekens, acne, grove, onregelmatige huidstructuur, voortijdige huidveroudering, zonnebeschadiging, pigmentatieproblemen, slechte doorbloeding/huidskleur in combi met slechte huidstructuur.
Doet het pijn?

Nee, maar de behandeling wordt wel als stressvol ervaren omdat de TCA vloeistof bijt. Na neutralisatie van de TCA is de bijtende sensatie verdwenen, maar de huid is roder dan normaal en voelt warm en strak aan.
Na ongeveer een dag worden bruine vlekken zichtbaar en gaat de huid steeds strakker aanvoelen. Op dag 3 of 4 begint de huid meestal te vervellen en na gemiddeld een week is het vervellingproces beëindigd en komt de nieuwe roze huid te voorschijn.Contra-indicaties?

Roaccutane en in de zomer worden er geen TCA peels gegeven i.v.m de zon.
Een voorwaarde is ook dat er dagelijks een goede UV blokker wordt gebruikt tot tenminste 3 maanden na een TCA peel.

Waarom bij SkinClinic?
Wij hebben dagelijkse ervaring in de behandeling van alle mogelijke huidproblemen en kunnen inschatten of een TCA peel daadwerkelijk de juiste behandelmethode voor uw huid is. Wij geven u eerlijk en objectief advies, dus wij vertellen het u ook als andere behandelmethoden de voorkeur hebben of een beter resultaat geven.

Wilt u meer weten? Bel ons gerust voor meer informatie.S K I N C L I N I C
Schoonheidssalon in Groningen
by Yvonne Austin

Rademarkt 2, Groningen
Telefoon 050 - 31 33 888
info@yvonneaustin.com

ma
di
wo
do
vr
za
zo
gesloten
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
gesloteninformatie
Niets is zo persoonlijk als uw eigen huid en de behandeling daarvan. Daarom geven wij graag antwoord op al uw vragen en informeren wij u graag over alle mogelijkheden!

Bel of mail gerust voor een vrijblijvend advies:

U bevindt zich hier:      home >> behandelingen >> tca peel