Rosacea

Rosacea is een chronische aandoening van de wanden van de haarvaten in het gelaat, waardoor de conditie van de haarvaten verslechterd.

Deze degeneratie heeft een aantal symptomen tot gevolg: in eerste instantie een altijd aanwezige vurige roodheid (vaak naast de neus) in combinatie met zichtbare haarvaatjes. In een later stadium kunnen er op acne lijkende 'puistjes' ontstaan.

Deze puistjes bestaan echter niet uit talg, maar uit lymph en moeten dan ook niet op dezelfde manier als acne behandelt worden!

Door de ontstekingsreacties - die kenmerkend zijn voor rosacea - vindt er een algemene verslechtering van het bindweefsel plaats waardoor de huidconditie (weerstand) achteruit gaat en de huid gevoelig(er) wordt en sneller veroudert.

Door de aantasting van het bindweefsel kunnen zelfs vervormingen ontstaan, een goed bijvoorbeeld is de neus die bobbelig en paars wordt. Dit heeft niets met drank te maken maar is dus een vergevorderd stadium van rosacea.

Wilt u meer weten? Kom dan gerust langs in onze schoonheidssalon in Groningen.Couperose

Bij couperose is er sprake van zichtbare haarvaatjes.

Dit wordt veroorzaakt door een verslapping van de wanden van de haarvaten waardoor deze niet meer goed kunnen uitzetten en inkrimpen.

Couperose is niet hetzelfde als rosacea. Hoewel er bij rosacea vrijwel altijd spake is van zichtbare haarvaatjes, is niet alle couperose ook rosacea.

Bij rosacea is er naast zichtbare haarvaatjes, sprake van ontstekingsreacties, bacteriën en een aftakeling van het bindweefsel.

Couperose kan wel leiden tot rosacea.

Wilt u meer weten? Kom dan gerust langs in onze schoonheidssalon in Groningen.Acne

Bij alle vormen van acne is er sprake van:

*Een verstoord afschilferingsproces van de epidermale laag *Een verhoogde talgproductie Hierdoor raken poriën verstopt waardoor er puistjes, comedonen en ontstekingen kunnen ontstaan.

D.m.v. het gebruik van bepaalde ingrediënten en behandelingen kan de huid dusdanig worden gecorrigeerd waardoor deze symptomen aanmerkelijk kunnen worden verbeterd.

Wilt u meer weten? Kom dan gerust langs in onze schoonheidssalon in Groningen.Acnelittekens

Door ontstekingen die het gevolg zijn van een verstopte porie waarbij bacteriën betrokken zijn, kunnen er diepere (dermale) ontsierende littekens ontstaan.

Aangezien dermale littekens heel moeilijk te verbeteren zijn, is het 

belangrijk acne in een vroeg stadium onder controle te krijgen om dergelijke littekens te voorkomen.

Oppervlakkiger littekenweefsel kan wel aanzienlijk verbeterd worden.

Maar het beste is nog altijd: voorkomen!

Wilt u meer weten? Kom dan gerust langs in onze schoonheidssalon in Groningen.
 


Huidveroudering

Alle vormen van huidveroudering -  w.o rimpels, couperose, verslapping, pigmentvlekken (afgezien van melasma), verdikte huidstructuur - zijn het directe gevolg van jarenlange blootstelling aan daglicht (UV-A straling).

Huidveroudering kan aanzienlijk worden vertraagd en verbeterd met de juiste behandelingen en het gebruik van optimale concentraties en samenstelling van bepaalde ingrediënten.

Inspuitingen met fillers en Botox geven nog steeds de beste resultaten bij de behandeling van rimpels. Tot nu toe zijn er geen effectieve cosmetische gezichtsbehandelingen waarvan is bewezen dat ze rimpels daadwerkelijk verbeteren.

Het gebruik van afbreekbare fillers is uitermate veilig en geeft instant resultaten bij de meeste rimpels. Voor het verbeteren van de huidconditie beschikken wij over zeer effectieve behandelingtechnieken ondersteund door cosmeceuticals.

Wilt u meer weten? Kom dan gerust langs in onze schoonheidssalon in Groningen.
 


Pigmentvlekken

Hier moet een onderscheid worden gemaakt tussen hormonale pigmentatie oftewel Melasma en pigmentvlekken veroorzaakt door huidveroudering (solar lentigo).

Lentigo kunnen relatief gemakkelijk worden verbeterd of zelfs verwijderd d.m.v licht: IPL en/of Laser.

PigmentvlekkenMelasma wordt veroorzaakt door hormonen en altijd verergerd door UV- straling. Melasma heeft als voorkeursplekken: de bovenlip, voorhoofd en het gebied rond de ogen en ziet er vaak uit als een masker.

De behandeling van Melasma is onvoorspelbaar, hoewel er erg goede resultaten mogelijk zijn, blijft echter sprake van grote individuele verschillen.Ervaring, kennis van ingrediënten, de huid en het gebruik van de juiste behandeltechnieken is doorslaggevend voor het uiteindelijke resultaat.

Wilt u meer weten? Kom dan gerust langs in onze schoonheidssalon in Groningen.S K I N C L I N I C
Schoonheidssalon in Groningen
by Yvonne Austin

Rademarkt 2, Groningen
Telefoon 050 - 31 33 888
info@yvonneaustin.com

ma
di
wo
do
vr
za
zo
gesloten
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
10.00 - 17.00
gesloteninformatie
Niets is zo persoonlijk als uw eigen huid en de behandeling daarvan. Daarom geven wij graag antwoord op al uw vragen en informeren wij u graag over alle mogelijkheden!

Bel of mail gerust voor een vrijblijvend advies:

U bevindt zich hier:      home >> huidproblemen